Klart for bokbyttedagen – har du barnebøker som kan glede andre?

Lørdag 11. juni er igjen duket for Barnas bokbyttedag utendørs på Blomstertorvet i Fredrikstad – med show, musikk og moro. Alle får gleden av å kunne gi, bytte og ta med seg barnebøker som andre ikke lenger bruker. 

– Bokbyttedagen ble en suksess i 2021 – og nå gjør vi det hele enda bedre. Vi ønsker alle velkommen. Vi håper så mange som mulig kommer og får med seg nye barnebøker hjem. Og vi håper mange ønsker å bli kvitt barnebøker som ikke lenger blir lest, sier Sylwia Stasiak, barne- og ungdomsansvarlig ved Litteraturhuset Fredrikstad, 

Blomstertorvet vil ha kasser på kasser med barnebøker. Alle som er på jakt etter en ny skatt eller to eller tre, kan da bare gå rundt og forsyne seg – og alt er helt gratis. 

Det hele skjer mellom klokka 12 og 15 – og Barnas bokbyttedag er i dag en del av Bylørdag i Fredrikstad. I hele denne tiden vil det være pakket med gratis underholdning på Blomstertorvet – og det hele toppes med gratiskonsert med Halden-bandet Onkel Tuka. 

Se hele programmet her. 

– Vi vet at det står og ligger tusenvis av barnebøker i hyller og skuffer rundt om kring, bøker som ingen lenger leser og som savner barnm. Samtidig er det mange barn som ønsker seg nye. Så nå håper vi så mange som mulig i Fredrikstad og Sarpsborg tar med seg brukte barnebøker og gir bøkene nytt liv og nye eiere. Ta med deg det du vil bli kvitt, vi ordner med sortering, sier Stasiak. 

 Barnas bokbyttedag er et samarbeid mellom Litteraturhuset Fredrikstad – og er støttet av SpareBank1 Østfold Akershus og Obos. 

Innlevering av bøker: Har du bøker som bare står ensomme i bokhylla og som andre barn kan få gleden av? Levér de inn til alle byens bibliotek før bokbyttedagen – eller ta de med deg på bokbyttedagen. Litteraturhuset Fredrikstad har også en kasse stående ved inngangen til restaurant Delicatessen der du kan legge bøkene du vil gi fra deg. 

Her er bilder fra Barnas bokbyttedag 2021

Barnas bokbyttedag 2022 er spesielt støttet av: